AREA 2022

Dit jaar studeren circa 40 jonge fotografen af aan de hbo-opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Wegens het succes van de vorige jaren exposeren deze nieuwe afstudeerders ook met hun werk in Loods 6 te Amsterdam. Met AREA 2022 bieden zij a new era of photographers.

AREA betekent terrein of ruimte. Wij verkennen allemaal een ander terrein van de fotografie en bieden met AREA 2022 een ruimte vol unieke en uiteenlopende projecten. De naam AREA 2022 vindt zijn oorsprong in de beginletters van de steden waar de locaties van de opleiding zijn gehuisvest, namelijk Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Apeldoorn.

Praktische Informatie 
Wij nodigen je uit om onze expositie te bezoeken van 11 tot en met 17 september in Loods 6, Amsterdam. 

De ruimte is goed toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

Locatie expositie
Loods 6
KNSM-Laan 143
1019 LB Amsterdam

Het project van Lisa

In de serie Over ziek zijn, zijn acht kinderen (van twee tot en met vijftien jaar oud) geportretteerd die elk hun eigen ziekenhuisachtergrond hebben. Fotograaf Lisa van den Berg is in gesprek gegaan met deze kinderen en hun gezinnen. Door deze gesprekken en doordat zij zelf ziek is geweest als kind, ontstond er ruimte voor het maken van intieme portretten. De portretten zijn gemaakt in de eigen leefomgeving van het kind en worden ondersteund door handgeschreven teksten en tekeningen van de kinderen waarin zij schrijven over hun eigen ervaring met ziek zijn. Met deze serie wil Lisa laten zien dat ziekte niet gebonden is aan leeftijd en dat ziekte niet altijd aan de buitenkant te zien is.

Met dank aan alle kids: Afira, Bram, Danté, Dide, Elise, Jase, Leona, L. , Luuk, Mase en Pim.Using Format